Consells d’impressió

La millor manera d’allunyar-se dels problemes de compatibilitat entre aplicacions i sistemes operatius és utilitzant format PDF. Aprofiti aquest format compacte i segur per transferir per internet. També acceptem altres formats com JPG, TIFF, PSD, o fitxers d’origen de programes de preimpressió. Tingueu molt en compte les principals prescripcions tècniques de tractament de documents, d’aquesta manera la qualitat dels treballs que ens confiï serà òptima. Resolució: entre 200 i 400 píxels per polzada.

Imatges: La imatge ha de convertir obligatòriament a CMYK abans de ser guardada.

Guardar la imatge: En TIFF o JPG a màxima qualitat.

La sang: El sagnat consisteix a estendre un element (foto, fons de color etc …) fora de la pàgina del document per tal de preveure les imperfeccions de guillotinat i plegat. N’hi haurà prou amb ampliar els elements que voleu imprimir uns 2 mm per fora de la pàgina.

La zona tranquil·la: És el marge interior del seu document on ha d’evitar col·locar textos, logotips, dibuixos, etc. Ha de ser d’entre 3 i 5 mm en els quatre marges al voltant de la pàgina. Això evitarà sorpreses desagradables relacionades amb el plegat, guillotinat, etc.

Us recomanem utilitzar programes de preimpressió professionals. No utilitzi programes d’oficina, ja que no s’adapten a la quatricomia ni a l’alta resolució (Word, excel, power point i Publisher).

Recomanem: Adobe Acrobat (PDF), Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign, Quark Xpress,.